Onko sähkötupakka vaarallinen?

Useimmissa sähkötupakoissa onkin sisäänrakennettu varojärjestelmä akun ylikuumenemiselle. Nikotiininestettä voi lisätä myös suoraan höyrystimeen ja tavallaan säätää nikotiinipitoisuutta lennossa. Akku syöttää virtaa atomisaattorille joka höyrystää e-nesteen.

Se merkitsee, niin että sähkötupakkaa saa vapaasti tuprutella julkisissa tiloissa, kuten ravintolat ja kahvilat. Sähkötupakka onkin myöskin vähemmän vaarallinen käyttää kuten klassinen kessu mutta se ei paljon kuumene ulkopuolelta täten tulipalon vaaraa ei oo. Nesteiden alkuperää sekä valmistusta ei toistaiseksi nykyään valvota, joten heidän sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa, ja monet nikotiinittomat nesteet voivat joissakin tapauksissa pitää sisällään nikotiinia.

Innostaako sähkötupakka?

Se ei tuota kasvaimia, eikä haittavaikutuksia ympärillä olevia. Bud menee tukkoon ja tämän tunnistaa siitä, jahka nestesäiliöön rupee kerääntymään lähes mustaa sakkaa ja liuoksen ollessa lopuillaan kaikki liuos onkin melkein mustaa. Sähkötupakan patruunassa käytetty neste höyrystetään kuumentamalla sähköä käyttäen. Useat sähkötupakat muistuttavat ensivaikutelmaltaan erehdyttävän paljon klassista röökiä, elikkä tupakoija ei juurikaan eroa muiden tupakoitsijoiden joukosta.

Vaikka sähkötupakointi onkin monissa maissa kielletty, mm. Mikäli mausteisuuden prosenttimäärä heikkenee sekoitettaessa, tukkii tämä olemassaolevan informaation mukaan hitaammin höyrystintä. Tunnetuimpia noista aineista on terva ja häkä. Esimerkiksi suosimaani Bud tank -höyrystintä myydään 3 sekä 2,2 – 2,4 Ohmisena. Tokihan sitä joka tahansa syövän vai muun taudin joka kerta voikin saada mutta nyt olenkin ainakin minimoinut riskit että tupakoitsijoiden yleisimmän vitsauksen joten keuhkosyövän välillä saisin.

Sähkötupakan suosio on parin käynnissä olevan 12kk aikana kasvanut paljon. Turussa toistakymmentä vuotta tupakkakauppaa pitänyt Mirtti avasi keväällä tupakkakaupan Tampereelle. Kolmas sähkötupakan prosenttimäärä onkin nimeltään höyrystäjä ja se sijaitsee akun sekä patruunan välissä.

Hassin mukaan ainakin varsinaiseen tupakkadirektiiviin vaan myös sähkötupakan sääntelyyn kohdistuu voimakasta lobbausta. Ajan mittaan sähkötupakkaan vaihtamalla säästää varsin huomattavasti. Akussa ja/tai laturissa onkin sisäänrakennettu elektroniikka, minkä hoitaa latausjännitteenvalvonnan. Tupakkalakia onkin kuluvan vuosina uudistettu tiuhaan.