Talvitakit

Villakangastakit sopivat parhaimmin vähemmän vaativiin olosuhteisiin. Paljon ulkoilua harrastava arvostaa tätä, että tekniset materiaalit kestävät tuulta sekä kosteutta, täytteet lämmittävät ja takin voikin pestä.

Täältä löydät mm parkatakkeja, pitkiä takkeja ja nahkatakkeja. Lämpö, käytännöllisyys ja tyyli onkin myönnetty yhdistettyä kauniiksi naisten talvitakeiksi. Olisi myöskin kätsyä, jospa takit ois esimerkiksi mustia, vaan jostain syystä itsellä ei ole ollut mustaa talvitakkia silloin lukiovuosien. Käytän joka kerta parka-tyylisiä talvitakkeja, jotta asun keskustassa sekä kävelen useimmat matkat eri paikkoihin.

Viime syksynä olin taas taas kerran takkiostoksilla sekä ostin kevyen, taas parkamallisen toppiksen. -20 °C : Suomalaiset grillaavat viimeiset makkarat ennen talvea. ( takit.fi/talvitakki/) . Tilasin takit.fi:stä talvitakin ja tänään se sit hyppytunnin aikaa tuli kotiovelle postimiehen käsissä. – Tällä tulotasolla kysellään ensin tuttavilta oisko vanhanksi mennyttä takkia, jonka joutaisi kiertoon. Tämä – http://www.takit.fi/talvitakki – on helppo yhdistää arkeen kuin juhlaan sekä oikeastaan se onkin ainut juhlavampi talvitakki joka omistan.

mitä nykyään sillä välissä käytin suvereenisti pilottia. Syksyn takkivalikoimia tutkaillessani olen silti putkahtanut sen takia tulokseen, että jokainen kivat takit ovat yllättävän kalliita, elikkä lopulta kustannukset menevät aika lailla tasan niin itsetehdyn kuten ostetun joskus. Aijjoo, taisin vetää yläasteen- ja lukion todella pitkälti yhdellä samalla mustalla toppatakilla…

Talvitakit

Jos kuljet työmatkasi enimmäkseen omalla autolla vai joukkoliikennettä käyttäen ja tyylisi onkin muutenkin virallisempi, niin linjakkaat, polviin ulottuvat tai tätä lyhyemmät villakangastakit sopivat käyttötarpeisiisi parhaiten. Suomen ilmasto normisti määrittelee tiukasti tän, mitä kulloinkin kannattaa ylleen pukea.

Ainoa huono homma onkin sillä että silloin alkaa olemaan aika paljon ikää sekä tämä näkyy jo vähän päälle. -70 °C : Suomalaisilta palaa pinna jahka Kossua ei pystyy enää säilyttää ulkona‎-273 °C : Absoluuttinen nollapiste. Mikäs tämän mukavampaa, jotta täällä tykätään takeista – periaatteessa.

Oikeastaan mulla on käytännössä noin neljä talvitakkia, mutta siihen postaukseen olen ottanut esiteltäviksi ainoastaan nämä kaksi mitkä onkin tänä vuonna putkahtanut ostettua. Vuosien varrella olenkin huomannut, niin että eräs takki ei ehkäpä sentään riitä.

Talvitakit

Viime syksynä olin taas taas kerran takkiostoksilla sekä hommasin kevyen, taas parkamallisen toppiksen. Kolme vuotta sitten hankin punaisen villakangastakin, jonka on kiva vieläkin, vaan… Tilasin takit.fi:stä talvitakit sekä tänään se sit hyppytunnin aikaa tuli kotiovelle postimiehen käsissä. Tuumataan vaatekaappia sekä imutetaan vanhan takin alle usempi pusero sekä ollaan katu uskottavia julkkisten stailiin -10 °C : Suomalaiset alkavat käyttää pitkähihaista paitaa.

Ostosreissua varten on parasta miettiä pari seikkaa valmiiksi, että oikean takin löytäminen olisivat helpompaa. Joko kaivat vanhan takkisi kesäsäilöstä vai silloinkaan onkin aika suunnistaa kauppaan hankkimaan uutta.

Koska käytät talvitakkia talven jopa jokaisena päivänä, onkin tämä merkittävä prosenttimäärä tyyliäsi, ja mukavuuden lisäksi sun kannattaa panostaa talvitakkiiin myös tyylikkyyden kannalta. takit.fi:llä ei sentään ole unohdettu tyylikkyyttä sekä muodikkuutta, vaan tarjoamme muodikkaat vaatteet säähän kuin säähän sekä niin myös kylmiin pakkasilmoihin. Ainoa huono homma onkin silloin että silloin rupee olemaan aika paljon ikää sekä tämä näkyy jo vähän päälle.

Toinen takki minkä tuolta kaapista löytyy, mutta ei näy näissä fotoissa onkin musta villakangastakkini, joka näkyy esim. tässä postauksessa. Tuumataan vaatekaappia ja imutetaan vanhan takin alle usempi pusero ja ollaan katu uskottavia julkkisten tyyliin -10 °C : Suomalaiset alkavat käyttää pitkähihaista paitaa. Kesällä en takkia käytä ollenkaan sekä muut kaudet vedän mieluusti samoilla vanhoilla. Täytemateriaalina aito untuva ei ole oikeastaan löytänyt vertaistansa. Tällöin takista voi nimenomaan sellaisen kuten haluaa ja se tehdäänn istumaan nimenomaan omalle vartalolle.