Talvitakkeja

Suomen talvi onkin kylmä, elikkä ilman kunnollista talvitakkia on hidas iloita talvesta ja hohtavista hangista. Lämpö, käytännöllisyys ja tyyli onkin saatu yhdistettyä kauniiksi naisten talvitakeiksi. -60 °C : Jääkarhut evakuoivat Pohjoisnavan. / takit.fi/talvitakki / . Tilaa myös takkiin sopivat bootsit, maiharit sekä muut vuoden muotivaatteet. Toi on ainoa pitempi takki. Viime syksynä olin taas taas kerran takkiostoksilla sekä hankin kevyen, jälleen parkamallisen toppiksen.

Talvitakit

Kylmiin olosuhteisiin sopivia takkeja onkin erilaisia, vain pääsääntöisesti ne jaetaan villakangastakkeihin ja toppatakkeihin. Kohta rupee olla talvitakkikausi käsillä. Tuumataan vaatekaappia ja imutetaan vanhan takin alle usempi pusero ja olemme katu uskottavia julkkisten tyyliin -10 °C : Suomalaiset alkavat käyttää pitkähihaista paitaa. Kaapissa minulla on nykyään heidän myös musta toppitakki pitkän mallinen, minkä onkin mukava vetäistä päälle milloin vaan, mutta en oikein viihdy mutta sillä tämä on aika muodoton.

Musta ja kameli on klassisia värejä, joiden vierellä nähdään nykyään myös sinapinkeltaista sekä ruosteenruskeaa. Tää onkin myös minun ainoa musta talvitakki jonka sinänsä onkin aika outoa. Suomalaiset toteavat toisilleen: Pentele, niin että ulkona onkin kylmä!-300 °C : Helvetti jäätyy. Ajattelin silti uhrata tämän verran rahaa uuteen talvitakkiin, minkä todellakin onkin tarpeen.

Talvitakit netissä

Kesällä en takkia käytä ollenkaan sekä toiset kaudet vedän mieluusti samoilla vanhoilla. Olisi myöskin kätsyä, jos takit olisi vaikkapa mustia, vain jostain syystä mulla ei oo ollut mustaa talvitakkia silloinkaan lukiovuosien. Talvitakkien ostot tehdään hänen mukaan vähintään puoli vuotta ennen. Ostosreissua varten onkin parasta miettiä muutama seikkaa valmiiksi, niin että oikean takin löytäminen ois helpompaa.

Paljon ulkoilua harrastava arvostaa sitä, jotta tekniset materiaalit kestävät tuulta sekä kosteutta, täytteet lämmittävät ja takin saattaa pestä. Ja roikkuuhan vinttikomerossani nykyään petroolinsininen vintagetekoturkki, jonka onkin hemmetin kuuma ja haisee oudosti öljyltä ja hirmupakkasilla hyväksi havaittu, miesten untsikka.

Talvitakki

Lisäksi untuva on merkittävästi ekologisempi valinta kuten keinokuidut. Takit ovatkin kiinnostava aihealue sekä tykkään suunnitella takkeja, vain itse en oo takki-ihminen. Ja silloin se Lindexin ohuttopattu, vähän parkamallinen kuparinhohtoinen takki, mitä tuijottelen kuuden vuoden päästä yhä ihastuneena, silti se on aika nähty jo.

Jos se prosessi etenee, lupaan raportoida siitä jatkossa! Kuvituksena monenlaisia takkimalleja sekä hauskoja yksityiskohtia. Talvitakki onkin aivan ehdoton hankinta Suomessa. se on punainen. Se oli tummansininen duffeli, jota käytin taas seuraavat viisi vuotta, kunnes tympäännyin koko reuhkaan lopullisesti. Varmasti ihan kätevää, jospa palttoille on tilaa eteisessä.

Talvitakit

Villakangastakit sopivat parhaimmin vähemmän vaativiin olosuhteisiin. Paljon ulkoilua harrastava arvostaa tätä, että tekniset materiaalit kestävät tuulta sekä kosteutta, täytteet lämmittävät ja takin voikin pestä.

Täältä löydät mm parkatakkeja, pitkiä takkeja ja nahkatakkeja. Lämpö, käytännöllisyys ja tyyli onkin myönnetty yhdistettyä kauniiksi naisten talvitakeiksi. Olisi myöskin kätsyä, jospa takit ois esimerkiksi mustia, vaan jostain syystä itsellä ei ole ollut mustaa talvitakkia silloin lukiovuosien. Käytän joka kerta parka-tyylisiä talvitakkeja, jotta asun keskustassa sekä kävelen useimmat matkat eri paikkoihin.

Viime syksynä olin taas taas kerran takkiostoksilla sekä ostin kevyen, taas parkamallisen toppiksen. -20 °C : Suomalaiset grillaavat viimeiset makkarat ennen talvea. ( takit.fi/talvitakki/) . Tilasin takit.fi:stä talvitakin ja tänään se sit hyppytunnin aikaa tuli kotiovelle postimiehen käsissä. – Tällä tulotasolla kysellään ensin tuttavilta oisko vanhanksi mennyttä takkia, jonka joutaisi kiertoon. Tämä – http://www.takit.fi/talvitakki – on helppo yhdistää arkeen kuin juhlaan sekä oikeastaan se onkin ainut juhlavampi talvitakki joka omistan.

mitä nykyään sillä välissä käytin suvereenisti pilottia. Syksyn takkivalikoimia tutkaillessani olen silti putkahtanut sen takia tulokseen, että jokainen kivat takit ovat yllättävän kalliita, elikkä lopulta kustannukset menevät aika lailla tasan niin itsetehdyn kuten ostetun joskus. Aijjoo, taisin vetää yläasteen- ja lukion todella pitkälti yhdellä samalla mustalla toppatakilla…

Talvitakit

Jos kuljet työmatkasi enimmäkseen omalla autolla vai joukkoliikennettä käyttäen ja tyylisi onkin muutenkin virallisempi, niin linjakkaat, polviin ulottuvat tai tätä lyhyemmät villakangastakit sopivat käyttötarpeisiisi parhaiten. Suomen ilmasto normisti määrittelee tiukasti tän, mitä kulloinkin kannattaa ylleen pukea.

Ainoa huono homma onkin sillä että silloin alkaa olemaan aika paljon ikää sekä tämä näkyy jo vähän päälle. -70 °C : Suomalaisilta palaa pinna jahka Kossua ei pystyy enää säilyttää ulkona‎-273 °C : Absoluuttinen nollapiste. Mikäs tämän mukavampaa, jotta täällä tykätään takeista – periaatteessa.

Oikeastaan mulla on käytännössä noin neljä talvitakkia, mutta siihen postaukseen olen ottanut esiteltäviksi ainoastaan nämä kaksi mitkä onkin tänä vuonna putkahtanut ostettua. Vuosien varrella olenkin huomannut, niin että eräs takki ei ehkäpä sentään riitä.