Sähkötupakka

Sähkötupakka ei ole todennettu onkin peruskommentti, joka tulee aina vastaan. Eikö tupakkaa oo tutkittu? Ja eikö rööki tapa valtavasti tyyppejä vuosittain? Ja eikö rööki nimenomaan oo se pahe, joka Suomalaisia tappaa vuositasolla sekä aiheuttaa he miljardikustannukset? Minkä vaihtoehdon sähkötupakka antaa? Sähkötupakka ei varmemmin oo yhtä myrkyllinen kuin tupakka.

Miksi sähkötupakka vaikka voi markkinointikiellon, vain esimerkiksi höyryhengittimiä ei kielletä? Mielestäni tupakointi täytyisi kieltää lailla ja sähkötupakointi sallia. Nikotiinituotteita voi jo myydä ruokakaupoissa, niin miten voikin olla kummassa Suomalaiset verkkokauppiaat ja kauppiaat eivät saa kaupata niikotiininesteitä sähkötupakoihin, vain kuluttajien täytyy ostaa he ulkomailta.

Tämä tilanne onkin johtanut siihen, niin että Suomalaiset yrittäjät ovatkin vaihtaneet majapaikkansa ulkomaille maihin, mitkä ymmärtävät nämä asiat paremmin. Sen seurauksena Suomalaisten muidenkin taikka sähkötupakoitsijoiden eurot menevät jälleen kerran ulkomaille sekä huomattavasti sanottu kotimaisuuden suosiminen onkin mahdotonta. Samalla valtio menettää verotuloja meneteystä kaupasta ja kansalaisten palkoista.

Sähkötupakka onkin tullut jäädäkseen, toivottavasti myöskin päättäjillä on viisautta nähdä tässäpä jutussa isot mahdollisuudet. Kyllä taas tapahtuu sähkötupakkamarkkinoilla. Juuri kun Suomeen olisivat myönnetty jotakin kivaa, niin tämä kielletään. Suurin prosenttimäärä nikotiinipitoisia e-nesteitä myyvistä kaupoista sijaitseekin Iso-britanniassa. Yhdysvalloista ja Kiinasta voi tilata sähkötupakkatarvikkeita, vain ei nikotiinia sisällään pitäviä tuotteita.

Sähkötupakan toimivuudesta polttamisen lopettamisen välineenä sekä sen terveysvaikutuksista onkin ristiriitaisia tuloksia. Terveysviranomaiset ovatkin olleet huolissaan sähkötupakan höyryn messissä mahdollisesti tulevista tuntemattomista yhdisteistä, jotka voivat varastoitua elimistöön. Toisaalta sähkötupakassa mikään ei pala, täten terva, häkä ja noin 50 tupakassa syöpää aiheuttavaa yhdistettä jäävät saamatta.